PONENTS 2n. dia

Tania Berman
Es la responsable de polítiques europees de la Associació Europea per a l'Educació d'Adults, EAEA, des de l'any 2012.
La seva vinculació amb els temes de l'educació formal i no formal es va iniciar amb l'organització de joventut "Erasmus Student Network", la qual va presidir el 2011. Durant l'any  2012 va treballar per a EUCIS-LLL, la Plataforma Europea de Societat Civil per a l'Aprenentatge Permanent. La Tania és francesa i luxemburguesa.

Miquel Duran
És doctor en Química per la UAB, va ser postdoc a la Universitat de Califòrnia, Berkeley, i és catedràtic de la Universitat de Girona des de 1992. La seva investigació en el marc de l'Institut de Química Computacional i Catàlisi de la UdG ha portat a més de 200 articles de recerca en química quàntica, centrada en l'estudi de les interaccions moleculars febles, les densitats moleculars biolectròniques, i les propietats elèctriques no lineals de les molècules.
Dedica atenció primordial a la utilització intel·ligent de les tecnologies de la informació i les comunicacions i de les eines de la Web 2.0 en l'àmbit universitari i en la comunicació científica. Va impulsar el projecte La Química. Net per acostar la química de la universitat a l'ensenyament secundari i a la societat, i actualment promou diversos projectes comunicatius digitals i divulgatius en el marc de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG.
Relacionat amb la innovació a l'educació superior organitza la sèrie d'esdeveniments TEDxUdG, pren part activa en promoure el coneixement obert, està implicat en el disseny i impartició de MOOCs, i treballa per un ús eficient de la Internet en la docència i la recerca. Coordina el MOOC ? Investigació científica 2.0.1: processos clau en una societat digital? implantat a la plataforma Miriada X i prepara un MOOC sobre ciència i màgia.
En diverses etapes, ha estar director del Departament de Química, vicerector de professorat, vicerector de política científica i planificació estratègica, i  Comissionat per al Programa UdG 2.0.

Des de petit em vaig interessar per l'ús d'Internet a la comunicació científica i la docència, però va ser un curs d'il·lusionisme el que em va obrir un món meravellós per connectar màgia i ciència, i fins i tot per esdevenir mag aficionat. Entre d'altres coses que m'engresquen, organitzo la sèrie d'esdeveniments TEDxUdG, promoc el coneixement obert, em declaro científic amic dels MOOC, i vaig en BTT per conèixer món. Sembla mentida que la meva frase preferida sigui de "Le Petit Prince": ¿Tu sais, quand on est tellement triste, on aime les couchers de soleil?. De fet, el que és realment estrany és que vagi diguent en públic que "Jo sóc jo i les meves circumstàncies digitals". Deu ser que Màgia, Ciència i Internet estan ben travades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada